6 december 2018

De ska lista sina förebilder

Jag träffade i tisdags ett gäng ungdomar, 13–15 år, och även lite äldre unga vuxna, som nattvandrar i området. De såg fram emot att medverka kring att ta fram förebilder till vår utställning som vi har planerat att genomföra här i Lina Hage.

De pratade också om att de ville göra en workshop under det julbord som vi har den 18 december för att diskutera mer konkret kring olika lösningar och projekt i Lina Hage för att det ska kunna leva vidare efter projektets slut.

Det här går helt i linje med det vi har valt att fokusera på som innovationslabb! Ungdomar behöver andra förebilder än de kriminella, som många ser upp till.

Vi börjar nu med att ungdomarna själva får ta fram en lista på personer som de tycker är bra förebilder. Det kommer sedan att leva vidare i form av utställningen och levande möten med förebilderna.

 

Martin Kesenci
stadsdelsutvecklare på Telge Bostäder

Få nya inlägg i din inkorg

Följ oss på Instagram

Det är Sveriges Allmännytta (tidigare SABO) som står bakom allmännyttan.se. Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisation för allmännyttiga kommunala bostadsföretag över hela Sverige. Här på allmännyttan.se visar vi vad allmännyttan är och gör.

Vill du att ditt allmännyttiga bostadsföretags goda arbete ska synas här? Hör av dig!

Sveriges Allmännytta      Box 474, 101 29 Stockholm      08-406 55 00       info@sverigesallmannytta.se      www.sverigesallmannytta.se