21 februari 2019

Hopp om minskad skadegörelse efter träff med bussföretag

I tisdags anordnade vi en workshop där vi bjöd in ett bussföretag för att diskutera busschaufförernas problematik i Lina Hage. Målgruppen som vi bjöd in var ungdomar mellan 13 och 15 år. Under senare år har företaget fått sten på rutorna, fyrverkerier mot bussarna med mera.

Bussbolaget erbjöd sig att skjutsa alla ungdomar till ett inomhuscentrum för att gå på bio. Syftet med detta var att de ville få en bättre relation med ungdomarna i Lina Hage.

Bolaget kommer till mötesplatsen även på fredag kväll för att träffa fler ungdomar.

Vi hoppas på att kunna ha bussbolaget med på fler aktiviteter som arrangeras i Lina Hage framöver! Vi tror att skadegörelsen minskar om ungdomarna får en personlig relation till busschaufförerna och en inblick i deras yrke.

 

Martin Kesenci
stadsdelsutvecklare på Telge Bostäder

Få nya inlägg i din inkorg

Följ oss på Instagram

Det är Sveriges Allmännytta (tidigare SABO) som står bakom allmännyttan.se. Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisation för allmännyttiga kommunala bostadsföretag över hela Sverige. Här på allmännyttan.se visar vi vad allmännyttan är och gör.

Vill du att ditt allmännyttiga bostadsföretags goda arbete ska synas här? Hör av dig!

Sveriges Allmännytta      Box 474, 101 29 Stockholm      08-406 55 00       info@sverigesallmannytta.se      www.sverigesallmannytta.se