22 augusti 2019

Integrationskör startar på BIS!

För nästan ett år sedan var vi på SABOs* Integrationsdagar i Östersund med alla innovationslabb. Där fick vi lyssna på en inspirationsföreläsning om integrationskören The Rockin’ Pots av grundaren och körledaren Jonas Hagström. Mycket inspirerande!

Jonas nämnde att de hade fått medel att starta liknande körer i flera andra orter, och då kände vi direkt att det här skulle kunna vara något för oss i Boden och på BIS.

Och nu är det dags att köra igång! Nästa vecka har vi vår första repetition, och vi välkomnar både etablerade Bodensare och dem som nyligen har flyttat hit.

Syftet med kören är att få människor att mötas och ha kul tillsammans. Körsång är också ett utmärkt sätt lära sig språket om man är ny i Sverige.

Vi tror att detta kan ge även andra typer av effekter när människor lär känna varandra. I Östersund har flera av körens medlemmar hittat praktikplatser, löst boendefrågor och framför allt fått vänner för livet.

Vi ser fram emot att det ska hända även hos oss. Så spännande!

 

*SABO heter numera Sveriges Allmännytta

Therése Hedlund
områdesutvecklare på Bodenbo

Få nya inlägg i din inkorg

Följ oss på Instagram

Det är Sveriges Allmännytta (tidigare SABO) som står bakom allmännyttan.se. Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisation för allmännyttiga kommunala bostadsföretag över hela Sverige. Här på allmännyttan.se visar vi vad allmännyttan är och gör.

Vill du att ditt allmännyttiga bostadsföretags goda arbete ska synas här? Hör av dig!

Sveriges Allmännytta      Box 474, 101 29 Stockholm      08-406 55 00       info@sverigesallmannytta.se      www.sverigesallmannytta.se