5 september 2019

Mat är magi som förenar

I helgen anordnade BIS en internationell matmarknad i Folkets Hus lokaler mitt i centrala Boden. Detta i samband med det återkommande kulturella arrangemanget på stan som kallas för kulturnatta.

Tio asylsökande elever från BIS lagade mat som var typisk från deras hemland, bland annat från Marocko, Iran, Syrien och Somalia.

Målet var satt till att sälja 100 portioner mat.  Klockan 12.00 skulle portarna öppnas och försäljningen skulle pågå fram till klockan 16.00.

Kön utanför dörren var ett faktum redan innan klockan hade slagit 12.00, vilket var jätteroligt. Och redan klockan 14.00 var maten slut! Då hade cirka 170 personer hunnit besöka oss.

Alla som kom tyckte att det var jättegod mat, och det kom fram önskemål att vi skulle ordna sådant här oftare. Gärna också om det kunde finnas möjlighet att köpa lunchlådor.

En del frågade till och med efter recept på maten för att kunna laga hemma. Många sa att de tycker om den utländska maten och dess kryddor. Och att det är spännande att prova nya smaker.

Majoriteten av besökarna var svenskar, vilket gjorde oss alla extra glada. Eleverna som hade jobbat hårt fick mycket beröm för hur det var organiserat och för hur glada och positiva alla var.

Therése Hedlund
områdesutvecklare på Bodenbo

Få nya inlägg i din inkorg

Följ oss på Instagram

11 september 2019

Här finns plats för Lina Hages ungdomar

Sedan i vintras har mötesplatsen i Lina Hage haft öppet två kvällar i veckan för ungdomar under 16 år. Det finns ingen annan plats i stadsdelen för dem, och ungdomarna har önskat fler öppna kvällar – och nu har vi hittat en lösning för det. Numera ha...
Martin Kesenci
stadsdelsutvecklare på Telge Bostäder
 
11 september 2019

Hennes idé: verktyg för strukturerade samtal

Margareta Öhrn från den internationella kvinnorörelsen Soroptimisterna fick en idé idag! Hennes organisation har sedan något år tillbaka stöttat Portalens verksamhet i Norrköping, och nu i höst kommer de särskilt engagera sig för de kvinnor som är me...
Anna Kanervo
projektansvarig för Allmänyttans innovationslabb
 
29 augusti 2019

Stor bredd på idéerna i allmännyttiga verkstaden

Nu har vi labbat riktigt ordentligt i Lina Hage. En heldags workshop med nästan 50 deltagare från olika delar av landet. Dagen handlade om hur vi kan förhindra att unga dras in i kriminalitet. Förnyelselabbet ledde oss genom dagen med olika övningar....
Anna Kanervo
projektansvarig för Allmännyttans innovationslabb
 
29 augusti 2019

Barriärer som måste överbryggas

Just nu pågår ett febrilt arbete ute i de fyra innovationslabben. Som följeforskare har jag besökt dem allihop för att få inblick i verksamheten, intervjua deltagare men också diskuterat hur vi kan mäta framgång i de olika labben. Det är fantastis...
Martin Grander
Malmö universitet. Följeforskare till Allmännyttans Innovationslabb
 

Det är Sveriges Allmännytta (tidigare SABO) som står bakom allmännyttan.se. Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisation för allmännyttiga kommunala bostadsföretag över hela Sverige. Här på allmännyttan.se visar vi vad allmännyttan är och gör.

Vill du att ditt allmännyttiga bostadsföretags goda arbete ska synas här? Hör av dig!

Sveriges Allmännytta      Box 474, 101 29 Stockholm      08-406 55 00       info@sverigesallmannytta.se      www.sverigesallmannytta.se