22 februari 2019

Mataffär ska det bli – om de boende får bestämma!

Så var det dags att fortsätta att prata om mataffären i Rannebergen. Den här gången bjöd vi in både ungdomar och övriga boende för att diskutera om detta.

Mötet sattes igång med att jag och Claes Dahlin, förvaltare från Bostadsbolaget, välkomnade samtliga deltagare.

Därpå berättade tre engagerade ungdomar vid namn Zeed, Mohammed och Ermias om sina erfarenheter och hur de börjat engagera sig. Ungdomarna tyckte att det var mycket märkligt att deras område inte har några centrala servicefunktioner i form av matbutiker och liknande. De påpekade att man är tvungen att resa till Angereds centrum med buss när man är i behov av mindre matvaror, såsom mjölk. Och att man inte heller har någon form av postservice, och därför är tvungen att resa till närliggande områden för att hämta ut paket och liknande.

Publiken instämde med ungdomarnas tankar och idéer och var väldigt imponerade av ungdomarnas insats.

Tillsammans kom vi fram till att man ska föra vidare diskussionen genom att sammankalla ett nytt möte med fler aktörer, såsom politiker, Göteborgslokaler, Bostadsbolaget och Hyresgästföreningen. Där man har som mål att få svar på hur man har tänkt när man stängde ner de centrala servicefunktionerna och varför?

Vidare vill man sätta ihop något slags råd för att återinföra liv i centrumet och dess tomma lokaler – såsom en lokalbutik med servicefunktioner, simhallen och före detta förskolan.

Arbetet med att hitta en lösning till en mataffär i Rannebergen fortsätter!

 

Abdiaziiz Yasin Geraare
Hyresgästföreningen, Rannebergen

Få nya inlägg i din inkorg

Följ oss på Instagram

Det är SABO – Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag som står bakom allmännyttan.se. SABO är bransch- och intresseorganisation för allmännyttiga kommunala bostadsföretag över hela Sverige. Här på allmännyttan.se visar vi vad allmännyttan är och gör.

Vill du att ditt allmännyttiga bostadsföretags goda arbete ska synas här?
Hör av dig
!

Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag      SABO, Box 474, 101 29 Stockholm      08-406 55 00       info@sabo.se      www.sabo.se