21 mars 2019

Pussel av engagemang som ständigt ändrar form

Tåget tog oss igår till Göteborg, och spårvagnen och bussen till Rannebergen. Där mötte vi Malin Widehammar och Abdiaziiz Yasin Geraare från Hyresgästföreningen för att ha två intensiva planeringsdagar.

Det snurrar mycket tankar i huvudet just nu. Hur får vi ihop alla bitar till feriejobben för områdets ungdomar? Hur håller vi engagemanget vid liv bland dem som engagerar sig i områdets utveckling?

Det är fler och fler som vill vara med och göra saker, vilket är fantastiskt – men det krävs samtidigt mer och mer av dem som har som uppgift att stötta, facilitera och skapa förutsättningar för engagemang. Ständigt omläggande av ett pussel som ändrar sin form hela tiden på grund av de nya idéer som kommer in. Lyxproblem skulle man också kunna kalla det för.

En av dem som blivit en viktig nyckelperson i pusslet är Carolina Rydberg, boende i Rannebergen. När vi besökte mötesplatsen i det annars öde centrumet skulle hon precis öppna dörrarna till dagens första aktivitet, ett språkkafé. Mer sånt! Det är därför vi också är här – för att fler ska kunna göra mer.

Under våra sittningar fick vi fram bland annat ett första utkast på Rannebergenmodellen. Ett upplägg för löpande feriejobb kopplat till ”ett traineeprogram” för områdets ungdomar. Så spännande!

Anna Kanervo
projektansvarig

Få nya inlägg i din inkorg

Följ oss på Instagram

Det är SABO – Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag som står bakom allmännyttan.se. SABO är bransch- och intresseorganisation för allmännyttiga kommunala bostadsföretag över hela Sverige. Här på allmännyttan.se visar vi vad allmännyttan är och gör.

Vill du att ditt allmännyttiga bostadsföretags goda arbete ska synas här?
Hör av dig
!

Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag      SABO, Box 474, 101 29 Stockholm      08-406 55 00       info@sabo.se      www.sabo.se