8 april 2019

Uganda, Tanzania, Kongo och Sverige bakar tillsammans

Många som kommer hit till BIS uttrycker avsaknad att ha någon att prata svenska med, så häromdagen gjorde jag ett test: att baka tillsammans – och enda regeln skulle vara att vi pratar svenska, i den mån det går.

Jag lärde ut de svenska orden för det vi hade framför oss, och de moment vi gjorde. Och kvinnorna stod för recepten.

Denna gång var det Joy från Uganda (till vänster på bilden) som var ”the Boss”. Hon blandade sitt eget recept på typiskt bröd från sitt hemland.

Vi försökte göra ett nedskrivet recept på svenska på de ingredienser hon använde och även måtten. Detta var inte helt enkelt, eftersom man oftast bakar med ögonen och händerna som mått, så vi fick oss många goda skratt!

Att använda sig av ”ge och ta-konceptet” – i form av att hon lärde oss baka sitt bröd och att vi alla fick en gemensam sak att prata svenska kring – var toppen. I slutet av aktiviteten sa till exempel Joy själv:

– Ge mig grillvanten, jag ska ta ut brödet.

Helt underbart!

Nu på onsdag gör vi en ny bakningsomgång.

 

Bilden: Joy står till vänster. De två andra kvinnorna är Pamela från Tanzania (med hårband) och Sandrin från Kongo (i svart tröja).

Therése Hedlund
områdesutvecklare på Bodenbo

Få nya inlägg i din inkorg

Följ oss på Instagram

Det är Sveriges Allmännytta (tidigare SABO) som står bakom allmännyttan.se. Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisation för allmännyttiga kommunala bostadsföretag över hela Sverige. Här på allmännyttan.se visar vi vad allmännyttan är och gör.

Vill du att ditt allmännyttiga bostadsföretags goda arbete ska synas här? Hör av dig!

Sveriges Allmännytta      Box 474, 101 29 Stockholm      08-406 55 00       info@sverigesallmannytta.se      www.sverigesallmannytta.se