10 januari 2019

Vänner och drömmar

Idag bjöd Hyresgästföreningen in till en hearing om segregationen och dess effekter. Forskare och företrädare från bostadsbolag, civilsamhälle och hyresgäster deltog. Naturligtvis var även ett av våra innovationslabb med: Anna Ahrling och Martin Kesenci från Telgebostäder berättade till exempel om den nya mötesplatsen i Lina Hage och vilka förhoppningar de har med den.

Men dagens guldkorn var nog det poetiska inslaget som Dilda Sleman (bilden) bjöd på. Han är poet men även ledare på Huva, Hyresgästföreningen unga vuxna ambassadörer, i Örebro. I den dikt han läste upp påminde han oss om att allt vi behöver här i livet är vänner och drömmar – men att vi måste höja våra röster så att vi hörs!

Lena Liljendahl
expert på boendefrågor, SABO

Få nya inlägg i din inkorg

Följ oss på Instagram

Det är Sveriges Allmännytta (tidigare SABO) som står bakom allmännyttan.se. Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisation för allmännyttiga kommunala bostadsföretag över hela Sverige. Här på allmännyttan.se visar vi vad allmännyttan är och gör.

Vill du att ditt allmännyttiga bostadsföretags goda arbete ska synas här? Hör av dig!

Sveriges Allmännytta      Box 474, 101 29 Stockholm      08-406 55 00       info@sverigesallmannytta.se      www.sverigesallmannytta.se