15 maj 2019

Vi delar med oss och får så mycket tillbaka

I tisdags fick jag möjlighet att göra ett studiebesök till Örebro och träffa personal från Örebrobostäder. Vi pratade om stadsdelsutveckling och boinflytande.

Jag blev bland annat inspirerad av Örebrobostäders satsning på feriejobb, som inte bara sker under sommaren utan även på höst- och sportloven. Vi kan också ha nytta av deras erfarenheter från den digitala mötesplatsen för ungdomar i Vivalla. Den har flera beröringspunkter med vår mötesplats i Lina Hage.

Det här är bland det bästa med allmännyttan – det är bara att dela med sig av sina lärdomar och idéer, utan konkurrens eller behov av att visa det man lyckats med. Alla vinner på det.

 

På bilden, från vänster: Anna Carin Magnusson, bosocial chef på Örebrobostäder, och Martin Kesenci, stadsdelsutvecklare på Telge Bostäder.

 

Martin Kesenci
stadsdelsutvecklare på Telge Bostäder

Få nya inlägg i din inkorg

Följ oss på Instagram

Det är SABO – Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag som står bakom allmännyttan.se. SABO är bransch- och intresseorganisation för allmännyttiga kommunala bostadsföretag över hela Sverige. Här på allmännyttan.se visar vi vad allmännyttan är och gör.

Vill du att ditt allmännyttiga bostadsföretags goda arbete ska synas här?
Hör av dig
!

Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag      SABO, Box 474, 101 29 Stockholm      08-406 55 00       info@sabo.se      www.sabo.se