12 november 2018

Allmännyttiga familjen i samma båt ger ny vind i seglet

Så, nu har jag kommit hem från SABOs integrationsdagar, till mitt Boden, med ny vind i seglet. Och vars fick jag vinden ifrån… Jo från min allmännyttiga familj som faktiskt finns där över hela vårt avlånga land. Så nyttigt, och så viktigt, att träffas såhär inom vår bransch. Berikande och givande.

När jag som privatpersonen Therése ibland är trött, låg, lite tom på energi och känslan av suck, pust och stön infinner sig, då brukar jag medvetet söka mig till ett speciellt utvalt umgänge. Nämligen min familj. Jag är då tydlig med att adressera mitt behov, så de vet att nu ska vi ”boosta” varandra genom att bara umgås, prata och dra på oss filten med ”feel good”-känsla. Bara vara med varandra, helt enkelt. De känner mig, de förstår mig, de vill bara mitt bästa – och såklart vice versa. Allt är kravlöst.

Det tar då inte lång stund innan min bägare är fylld med energi igen. Klagan har fått ta plats och komma ut. Kloka tankar och ord har fått en mening igen. Och känslan av tro, hopp och glädje är plötsligt tillbaka. Känslan av att vara trött, låg och energilös är som bortblåst och man har fått ny vind i seglet.

Exakt så är faktiskt min känsla när vi från samma bransch träffas via SABO, så som vi gjorde på integrationsdagarna i Östersund i förra veckan. Även om jag inte kan allas namn, och även om jag inte vet var alla kommer ifrån, så pratar vi ändå samma språk. Vi förstår varandra, vi lyssnar och delar med oss – både av lyckade, och faktiskt också av mindre lyckade, erfarenheter.

Vi dömer inte och vi sätter inte människor i fack efter yrkestitel, ålder, kön, hudfärg eller annat. Ingenting separerar oss. Vi bara förenas.

Det känns faktiskt som att man träffar familjen. De som kämpar med samma saker som jag, de som stöter på samma problem och utmaningar som jag. De som kommer med goda idéer, de som stöttar och förstår.

Vi sitter helt enkelt alla i samma båt. Och jösses vilken besättning vi är! Alla dagar i veckan skulle jag lösa ny biljett för att få sitta just i denna båt med denna besättning.

Therése Hedlund
områdesutvecklare på Bodenbo

Få nya inlägg i din inkorg

Följ oss på Instagram

11 september 2019

Här finns plats för Lina Hages ungdomar

Sedan i vintras har mötesplatsen i Lina Hage haft öppet två kvällar i veckan för ungdomar under 16 år. Det finns ingen annan plats i stadsdelen för dem, och ungdomarna har önskat fler öppna kvällar – och nu har vi hittat en lösning för det. Numera ha...
Martin Kesenci
stadsdelsutvecklare på Telge Bostäder
 
11 september 2019

Hennes idé: verktyg för strukturerade samtal

Margareta Öhrn från den internationella kvinnorörelsen Soroptimisterna fick en idé idag! Hennes organisation har sedan något år tillbaka stöttat Portalens verksamhet i Norrköping, och nu i höst kommer de särskilt engagera sig för de kvinnor som är me...
Anna Kanervo
projektansvarig för Allmänyttans innovationslabb
 
5 september 2019

Mat är magi som förenar

I helgen anordnade BIS en internationell matmarknad i Folkets Hus lokaler mitt i centrala Boden. Detta i samband med det återkommande kulturella arrangemanget på stan som kallas för kulturnatta. Tio asylsökande elever från BIS lagade mat som var t...
Therése Hedlund
områdesutvecklare på Bodenbo
 
29 augusti 2019

Stor bredd på idéerna i allmännyttiga verkstaden

Nu har vi labbat riktigt ordentligt i Lina Hage. En heldags workshop med nästan 50 deltagare från olika delar av landet. Dagen handlade om hur vi kan förhindra att unga dras in i kriminalitet. Förnyelselabbet ledde oss genom dagen med olika övningar....
Anna Kanervo
projektansvarig för Allmännyttans innovationslabb
 

Det är Sveriges Allmännytta (tidigare SABO) som står bakom allmännyttan.se. Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisation för allmännyttiga kommunala bostadsföretag över hela Sverige. Här på allmännyttan.se visar vi vad allmännyttan är och gör.

Vill du att ditt allmännyttiga bostadsföretags goda arbete ska synas här? Hör av dig!

Sveriges Allmännytta      Box 474, 101 29 Stockholm      08-406 55 00       info@sverigesallmannytta.se      www.sverigesallmannytta.se