25 juni 2019

Bäst med Sverige: allt är så välorganiserat

Christina från Burundi var en av dagens stjärnor som vi fick äran att träffa idag på BIS i Boden. Vår följeforskare Martin Grander från Malmö universitet ville höra hur deltagarna på BIS upplever sitt liv i Sverige, Boden och även verksamheten på BIS.

Alla gav mycket beröm till både Boden och BIS!

Enligt Christina är det bästa med Sverige att allt är så välorganiserat:

– Even the second hand shop Myrorna is well organised! And the bus comes when it should come!

I sitt hemland Burundi har hon studerat och jobbat med utvecklingsprojekt på landsbygden. Hennes dröm är att fortsätta med liknande projekt från Sverige. Hon vill bidra till utvecklingen av sitt hemland.

Planering inför hösten

Utöver dessa värdefulla samtal med deltagarna har vi haft ett bra möte med aktörerna på BIS och planerat höstens aktiviteter. På agendan står nu bland annat mentorskapsprogram, aktiv marknadsföring av verksamheten, friluftsdagar, näringslivsfrukost, en föreläsningsserie, aktiviteter på Bodens årliga kulturnatt och en utställning av förebilder som deltagarna kan ta fram.

Jiihaa, säger jag! Det blir en intensiv höst!

 

Bilden: Christina samtalar med följeforskaren Martin Grander.

Anna Kanervo
projektansvarig

Få nya inlägg i din inkorg

Följ oss på Instagram

Det är Sveriges Allmännytta (tidigare SABO) som står bakom allmännyttan.se. Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisation för allmännyttiga kommunala bostadsföretag över hela Sverige. Här på allmännyttan.se visar vi vad allmännyttan är och gör.

Vill du att ditt allmännyttiga bostadsföretags goda arbete ska synas här? Hör av dig!

Sveriges Allmännytta      Box 474, 101 29 Stockholm      08-406 55 00       info@sverigesallmannytta.se      www.sverigesallmannytta.se