5 oktober 2018

Boden, Integration och Samverkan = BIS

Vi har en intensiv men inspirerande månad bakom oss! Vi har flyttat in i nya lokaler på Soldatgatan 16 i Boden och våra samarbetsaktörer har börjat med sina aktiviteter. Svenska Kyrkan har flyktingrådgivning och bemanning i receptionen, Vuxenskolan håller svenskundervisning, Röda Korset har språkkafé och vi på Bodenbo ansvarar för samordningen.

Nyheten om BIS har redan spridits, och flera nya aktörer vill vara med. Det är jättekul! Först måste dock vi i styrgruppen hinna prata ihop oss kring de gemensamma spelreglerna och policyn för verksamheten. All verksamhet ska ha bäring på syftet för BIS: att skapa EN väg in i samhället och stötta människor på deras resa mot egen försörjning.

Starten har alltså varit mycket intensiv, och man måste nästan dra i bromsen för att alla ska hinna hänga med i utvecklingen. Det här känns så bra! Alltid så otroligt mycket energi i lokalerna och alla är så peppade.

innovationslabbet här i Boden vill vi hitta bra metoder för att skapa möten mellan etablerade och icke-etablerade bodensare. Det ska bli spännande att hitta lösningar som funkar just hos oss i Boden och på BIS.

Hör gärna av er till oss! Vi ser fram emot att ta del av inspiration från andra bostadsbolag och orter där man jobbat med liknande frågor.

 

Therése Hedlund
områdesutvecklare på Bodenbo

Få nya inlägg i din inkorg

Följ oss på Instagram

Det är SABO – Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag som står bakom allmännyttan.se. SABO är bransch- och intresseorganisation för allmännyttiga kommunala bostadsföretag över hela Sverige. Här på allmännyttan.se visar vi vad allmännyttan är och gör.

Vill du att ditt allmännyttiga bostadsföretags goda arbete ska synas här?
Hör av dig
!

Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag      SABO, Box 474, 101 29 Stockholm      08-406 55 00       info@sabo.se      www.sabo.se