28 mars 2019

En bild säger mer än tusen ord

Så här ser det ut när två kreativa kvinnor sätter igång. Idag var det dags för vårens första gemensamma workshop för alla de projekt som fått medel från Vinnovas utlysning Social innovation mot segregation.

Temat handlade om så kallat design thinking, och hur vi kan använda designmodeller i de utmaningar vi kämpar med i våra innovationslabb. Den här gången hade vi även med oss Natalia Bonilla, verksamhetsledare från Portalens innovationslabb.

Vi fick lära oss att vi ofta är överens om saker och ting när vi bara pratar om dem. Vi tror att vi pratar om samma sak – men när vi börjar visualisera våra idéer har vi helt plötsligt helt olika uppfattningar om hur vi ser på lösningen. Och detta fick vi testa idag genom olika övningar.

Oj vad det väckte diskussion! Så nyttigt. Men nu har vi en första skiss på hur Portalens tänkta mentorskap-praktik-program för och mellan kvinnor skulle kunna se ut. Bra jobbat av oss!

Anna Kanervo
projektansvarig

Få nya inlägg i din inkorg

Följ oss på Instagram

Det är SABO – Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag som står bakom allmännyttan.se. SABO är bransch- och intresseorganisation för allmännyttiga kommunala bostadsföretag över hela Sverige. Här på allmännyttan.se visar vi vad allmännyttan är och gör.

Vill du att ditt allmännyttiga bostadsföretags goda arbete ska synas här?
Hör av dig
!

Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag      SABO, Box 474, 101 29 Stockholm      08-406 55 00       info@sabo.se      www.sabo.se