7 oktober 2019

En egen kväll för tjejer

Mötesplatsen i Lina Hage arrangerade nyligen en egen kväll för enbart tjejer, vilket blev mycket uppskattat. Det är ofta fler killar än tjejer som deltar i olika typer av aktiviteter som arrangeras för ungdomar i stadsdelarna, och därför kändes det viktigt att hitta ett sätt så att även tjejerna känner sig välkomna.

Ett tiotal tjejer träffades den första kvällen. De lagade middag – det blev allas favorit tacos – och pratade om vad de skulle vilja göra på mötesplatsen. Fler egna aktiviteter för tjejer stod på önskelistan, men även utflykter. Killar tar ofta större plats och de ”sätter tonen” på de gemensamma aktiviteterna, vilket gör det svårare för tjejer att säga vad de tycker, behöver och vill göra.

Det här var första steget att bygga förtroendefulla relationer med Lina Hages tjejer. Mer kommer det att bli!

 

Martin Kesenci
stadsdelsutvecklare på Telge Bostäder

Få nya inlägg i din inkorg

Följ oss på Instagram

Det är Sveriges Allmännytta (tidigare SABO) som står bakom allmännyttan.se. Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisation för allmännyttiga kommunala bostadsföretag över hela Sverige. Här på allmännyttan.se visar vi vad allmännyttan är och gör.

Vill du att ditt allmännyttiga bostadsföretags goda arbete ska synas här? Hör av dig!

Sveriges Allmännytta      Box 474, 101 29 Stockholm      08-406 55 00       info@sverigesallmannytta.se      www.sverigesallmannytta.se