21 mars 2019

Nu börjar Rannebergen-modellen ta form

Igår satt Malin Widehammar, Abdiaziiz Yasin Geraare, Lena Liljendahl, Anna Kanervo och jag och diskuterade hur vi på bästa sätt formar det som ska bli Rannebergen-modellen. Modellen handlar bland annat om det spännande angreppssättet att stärka samhällsservice genom att ge ungdomarna verktyg och förutsättningar att själva påverka och öka aktiviteten i området.

Vi pratade både om hur modellen ska utformas och om hur vi får bäst effekt – men även hur resurser ska tillsättas och hur det ska finansieras långsiktigt.

Vi hann också med ett besök i Vårt Rannebergens lokal där det var full aktivitet och bland annat planerades för hur man kan inreda en barnhörna. Eftersom det redan var aktivitet i lokalen satt vi i en tvättstugelokal inne på området.

Det finns så mycket kraft och goda idéer och det är roligt att kunna konkretisera det tillsammans!

 

Bilden, från vänster: Anna Kanervo, projektansvarig för Allmännyttans innovationslabb, Malin Widehammar, projektledare på Hyresgästföreningen, Abdiaziiz Yasin Geraare, Hyresgästföreningen i Rannebergen, och Lena Liljendahl, boendeexpert på SABO.

 

Yasmina Ganse
Administrativ projektledare, Sustainable Innovation

Få nya inlägg i din inkorg

Följ oss på Instagram

Det är SABO – Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag som står bakom allmännyttan.se. SABO är bransch- och intresseorganisation för allmännyttiga kommunala bostadsföretag över hela Sverige. Här på allmännyttan.se visar vi vad allmännyttan är och gör.

Vill du att ditt allmännyttiga bostadsföretags goda arbete ska synas här?
Hör av dig
!

Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag      SABO, Box 474, 101 29 Stockholm      08-406 55 00       info@sabo.se      www.sabo.se